Koirakoulu Active Dog

Ohjeita OneMind Dogs Arenan käyttäjille

Ohjeita OneMind Dogs Arenan käyttäjille

Yleistä esteiden ja koulutusvälineiden käytöstä

Jos kentällä on ESTEITÄ EI SAA SIIRTÄÄ -kyltti, se tarkoittaa että kentälle on rakennettu treenirata valmiiksi kursseja varten ja esteet tulee pitää oikeilla paikoilla. Jos haluat omaan treeniisi siirtää jotain estettä, varmista että esteen paikka on merkitty nurmeen teipillä ja palauta este takaisin täsmälleen samalle paikalle.

Ylimääräiset esteet on säilytettävä siististi hallin reunoilla. Käsittele esteitä, putken painoja ja koulutusvälineitä varoen. Älä siis esim. heitä/pudota putkenpainoja, jotta niiden saumat eivät ratkea.

Jos käytät esteillä jotain apuvälineitä (ohjureita, verkkoja, bumppereita, kehikkoa jne.), poista ne treenisi jälkeen.

Väliaitoja ei saa siirtää eikä kenttäjakoa muuttaa ilman lupaa. Kulje mieluiten väliaidoissa valmiiksi olevista kulkuaukoista ja vältä aitojen turhaa siirtelyä. Jos haluat siirtää aitaa mennäksesi kentälle tai pois kentältä, siirrä aita myös takaisin paikalleen.

Facebook-ryhmä OneMind Dogs Arenan kausikorttilaisille

Ryhmä toimii OneMind Dogs Arenan kausikorttilaisten tiedotuskanavana. Täällä julkaistaan hallin kunkin viikon kenttäjako ja ratapohjat. Oikeudet muutoksiin pidätetään eikä varmuudella luvata, että piirrokset ehditään aina julkaista etukäteen.

https://www.facebook.com/groups/159109908106400/

Putket ja niiden painot

Putken painoja tulee treenien aikana ja treenien jälkeen korjata siten, että ne ovat molemmilta puolilta tiiviisti kiinni putkessa, jotta putket eivät pääse litistymään painojen takia. Putkien litistäminen aiheuttaa myös sen, että putken tukirakenteena toimiva metallispiraali alkaa helposti työntyä ulos kujastaan.

Putken painojen tulee olla tiiviisti kiinni putkessa.

Useimmiten OneMind Dogs Arenalla on kursseja varten rakennettu treenirata valmiina ja esteitä ei saa siirtää. Tällöin esteiden ja myös putkien paikat on merkitty nurmeen teipillä. Jos putki siirtyy treeniesi aikana, korjaathan sen takaisin merkitylle paikalle.

Kujapujottelu ja sen siirtäminen

Galican kujapujottelussa saa siirrettyä joka toista keppiä pujottelun jalustassa olevaa uraa pitkin ja siten säädettyä kujan leveyttä. Kun haluat säätää kujan leveyttä, pyöritä keppiä vastapäivään löysätäksesi kepin alaosassa olevan ruuvin. Tämän jälkeen siirrä keppi haluaamasi kohtaan uralla ja kiristä paikalleen pyörittämällä keppiä myötäpäivään.

Galican kujapujottelu

Kujapujottelu muodostuu kolmesta osasta, jotka on kiinnitetty toisiinsa kepin alaosassa olevalla ruuvilla. Kujapujottelua EI SAA SIIRTÄÄ RAAHAAMALLA, vaan osat on irrotettava toisistaan ja kannettava yksi kerrallaan, jotta kiinnitysruuvit säilyvät ehjinä ja suorina. Tai vaihtoehtoisesti kujapujottelua voi siirtää VAROVASTI kantamalla 2-3 henkilön voimin siten, että kiinnitysruuvit eivät pääse vääntymään.

Kujakeppien osien kiinnitys

Muurin korkeudet ja käsittely

OneMind Dogs Arenalla on kaksi Galicanin pehmeää muuria, joiden korkeutta saa säädeltyä jopa 5 cm välein. Molempiin muureihin kuuluu kaksi 20 cm osaa, yksi 10 cm osa ja 10 cm irralliset harjaosat (4 kpl). Lisäksi käytössä on yksi 5 cm lisäosa. Näitä osia yhdistelemällä on mahdollista saada kaikki korkeudet väliltä 15-60 cm.

Mitat muurin korkeuden säätöä varten.

Muurin osien päällä EI SAA istua tai seistä eikä niitä saa taivutella, jotta ne säilyvät ehjinä ja säilyttävät muotonsa. ÄLÄ ANNA koirasi leikkiä muurin osilla tai purra niitä.

OneMind Dogs Arenan säännöt

Nämä säännöt koskevat kaikkia OneMind Dogs Arenan (myöhemmin ’halli’) käyttäjiä.

Asiakas sitoutuu noudattamaan seuraavia sääntöjä:

 1. Vuokraajilla on oikeus käyttää hallia ainoastaan ennalta sovittuina ajankohtina. Jotta jokainen hallin käyttäjä saa rauhassa harjoitella koko oman vuoronsa ajan, niin kentälle ei saa tulla ennen oman vuoron alkamisaikaa. Vuokraaja vastaa siitä, ettei halliin tule ulkopuolisia hänen kulkuoikeudellaan ja että hallia käytetään vain sovittuina ajankohtina. Vuokraaja on vastuussa siitä, että kaikki varatulla vuorolla treenaavat henkilöt ovat perehtyneet sääntöihin ja noudattavat niitä.
 2. Kausikorttilaisilla on oikeus varata treenivuoroja OneMind Dogs Arenalta erillisten kausikorttilaisten treenivuorojen varaussääntöjen mukaan. Kausikortti on henkilökohtainen ja kausikortin haltija vastaa siitä, ettei hänen kulkuoikeudellaan tule halliin ulkopuolisia.
 3. Käsittele esteitä, putken painoja ja koulutusvälineitä varoen. Älä siis esim. heitä/pudota putkenpainoja, jotta niiden saumat eivät ratkea. Putken painoja tulee treenien aikana ja treenien jälkeen korjata siten, että ne ovat molemmilta puolilta tiiviisti kiinni putkessa, jotta putket eivät pääse litistymään painojen takia. Jos jokin este rikkoutuu, on siitä ilmoitettava välittömästi. Älä siirrä mitään esteitä raahaamalla. Jos et saa kantamalla siirrettyä jotain estettä, jätä este silloin siirtämättä. Puomia siirrettäessä se on purettava aina osiin.
 4. Ylimääräiset esteet on säilytettävä siististi hallin reunoilla, tolppien väleissä. Ylimääräisiä esteitä tai esteen osia ei saa jättää lojumaan pitkin kenttää. Jos käytät estenumerokylttejä, ne on kerättävä käytön jälkeen pinoon numerojärjestyksessä. TOKO-hypyt, ruutumerkit ja muut treenitarvikkeet sekä kroppajumppavälineet on palautettava käytön jälkeen takaisin omille paikoilleen. Jos käytät esteillä jotain apuvälineitä (ohjureita, verkkoja, bumppereita, kehikkoa jne.), poista ne treenisi jälkeen.
 5. Jos kentällä on ESTEITÄ EI SAA SIIRTÄÄ -kyltti, se tarkoittaa, että kentälle on rakennettu treenirata valmiiksi kursseja varten ja esteet tulee pitää oikeilla paikoilla. Jos putki, pujottelu tai keinu siirtyy treeniesi aikana, korjaathan sen takaisin merkitylle paikalle. Jos haluat omaan treeniisi siirtää jotain estettä, varmista että esteen paikka on merkitty nurmeen teipillä ja palauta este takaisin täsmälleen samalle paikalle. Myöskään estenumeroiden paikkaa ei saa muuttaa.
 6. Agilityesteitä ei saa siirtää kentältä toiselle ilman erillistä lupaa.
 7. Väliaitoja ei saa siirtää eikä kenttäjakoa muuttaa ilman lupaa. Eikä niistä saa rakentaa koirille odotusaitauksia. Kulje mieluiten väliaidoissa valmiiksi olevista kulkuaukoista ja vältä aitojen turhaa siirtelyä. Jos haluat siirtää aitaa mennäksesi kentälle tai pois kentältä, siirrä aita myös takaisin paikalleen.
 8. Kentän reunalla tai odotustiloissa omaa vuoroa odottavien koirien on oltava hiljaa. Jos koira ei pysty odottamaan haukkumatta, tulee koira viedä autoon odottamaan.
 9. Juoksuiset nartut voivat harjoitella housut jalassa.
 10. Kurakeleillä vaihda jalkaasi treenikengät jo eteisessä tai puhdista ulkojalkineesi hyvin ennen nurmelle tuloa. Jos koirallasi on karvanlähtöaika, harjaa koirasi ennen treenejä.
 11. Älä tiputtele nameja halliin. Älä käytä nameja, jotka murenevat helposti. Jos koirasi lelusta irtoaa esim. täytteitä tai langanpätkiä, siivoa ne pois.
 12. Hallissa olevan tekonurmimaton takia koirien ei saa antaa tehdä tarpeitaan halliin. Ulkoiluta koirasi hyvin ennen halliin tuloa ja tarvittaessa harjoitusten aikana. Jos vahinko kuitenkin tapahtuu, niin veloitamme 20 euron sakkomaksun ja lisäksi koiran omistaja on vastuussa jälkien siivoamisesta. Hallilta löytyy siivousvälineet. Noudata siivouksesta annettuja ohjeita! Maksa sakkomaksu 20 eur viipymättä (=vuorokauden sisällä) tilille FI19 5740 7520 0717 61 / Active Dog, viitenumero 20226, tai mobilepaylla 0405298225 / Mikko Aaltonen.
 13. Älä anna koirasi olla hallissa missään tilanteessa (vapaana tai hihnaan kiinnitettynä) ilman valvontaa.
 14. Jos pissa- tai muu vahinko jätetään siivoamatta tai siivotusta vahingosta ei ilmoiteta vuorokauden sisällä, veloitamme 150 eur sakkomaksun.
 15. Hallissa koirien vesikuppeja ei saa tuoda nurmelle. Jos koirasi läikyttää juomaansa lattialle, siivoa se. Lähtiessäsi treeneistä kerää omat kupit/pullot, lelut ym. treenitarvikkeet mukaasi. Älä kaada juomavesiä sisääntulon lähettyville tai muillekaan kulkureiteille, jotta pakkasilla ei muodostuisi vaarallisia jäätiköitä.
 16. Älä anna koirasi tehdä tarpeitaan tai merkkailla hallin pihalle, seiniin tai oven pieliin, eikä missään nimessä naapureiden piha-alueille. Samassa rakennuksessa on myös paljon muuta toimintaa, joten pidäthän omalta osaltasi huolen ympäristön siisteydestä, jotta naapurisopu säilyy eikä tilojen vuokrasopimus vaarannu.
 17. Muista kerätä koirasi jätökset teiden ja polkujen varsilta. Hallin pihalta löytyy roska-astia kakkapusseille.
 18. Jos olet viimeinen poislähtijä, muista sammuttaa valot ja huolehtia, että ulko-ovi menee lukkoon. Sulje myös hallin ja eteisen väliovi.
 19. Väärinkäyttötapauksissa ja sääntörikkomuksissa myyjällä on oikeus poistaa kulkuoikeus välittömästi eikä jo suoritettuja maksuja palauteta asiakkaalle takaisin. Myyjällä on oikeus poistaa kulkuoikeus myös siinä tapauksessa, jos maksua ei ole maksettu eräpäivään mennessä.

Siivousohje

 1. Siivoa heti vahingon tapahduttua jätökset pois. Pissa imeytetään talouspaperiin ja kaikki likaantunut kumirouhe poistetaan samalla. Ole huolellinen poistaessasi likaantunutta rouhetta.
 2. Tämän jälkeen päälle ruiskutetaan reilusti puhdistus-/hajunpoistoainetta ja annetaan vaikuttaa 5-10 min.
 3. Lopuksi imeytetään puhdistusaine pois talouspaperin avulla.
 4. Kaikki jätökset ja siivouksessa käytetyt paperit laitetaan roskapussiin, joka suljetaan ja viedään ULKOROSKIKSEEN.
 5. Palauta siivoustarvikkeet omalle paikalleen.
 6. Maksa sakkomaksu 20 eur viipymättä (=vuorokauden sisällä) tilille FI19 5740 7520 0717 61 / Active Dog, viitenumero 20226, tai mobilepaylla 0405298225 / Mikko Aaltonen.