Yleistä esteiden ja koulutusvälineiden käytöstä

Jos kentällä on ESTEITÄ EI SAA SIIRTÄÄ -kyltti, se tarkoittaa että kentälle on rakennettu treenirata valmiiksi kursseja varten ja esteet tulee pitää oikeilla paikoilla. Jos haluat omaan treeniisi siirtää jotain estettä, varmista että esteen paikka on merkitty nurmeen teipillä ja palauta este takaisin täsmälleen samalle paikalle.

Ylimääräiset esteet on säilytettävä siististi hallin reunoilla. Käsittele esteitä, putken painoja ja koulutusvälineitä varoen. Älä siis esim. heitä/pudota putkenpainoja, jotta niiden saumat eivät ratkea.

Jos käytät esteillä jotain apuvälineitä (ohjureita, verkkoja, bumppereita, kehikkoa jne.), poista ne treenisi jälkeen.

Väliaitoja ei saa siirtää eikä kenttäjakoa muuttaa ilman lupaa. Kulje mieluiten väliaidoissa valmiiksi olevista kulkuaukoista ja vältä aitojen turhaa siirtelyä. Jos haluat siirtää aitaa mennäksesi kentälle tai pois kentältä, siirrä aita myös takaisin paikalleen.

 

Facebook-ryhmä OneMind Dogs Arenan kausikorttilaisille

Ryhmä toimii OneMind Dogs Arenan kausikorttilaisten tiedotuskanavana. Täällä julkaistaan hallin kunkin viikon kenttäjako ja ratapohjat. Radat rakentuvat yleensä ratapiirrokseen merkityn ensimmäisen päivän aikana klo 10-15 välillä. Oikeudet muutoksiin pidätetään eikä varmuudella luvata, että piirrokset ehditään aina julkaista etukäteen.

https://www.facebook.com/groups/159109908106400/

 

Putket ja niiden painot

Putken painoja tulee treenien aikana ja treenien jälkeen korjata siten, että ne ovat molemmilta puolilta tiiviisti kiinni putkessa, jotta putket eivät pääse litistymään painojen takia. Putkien litistäminen aiheuttaa myös sen, että putken tukirakenteena toimiva metallispiraali alkaa helposti työntyä ulos kujastaan.

Putken painojen tulee olla tiiviisti kiinni putkessa.

Useimmiten OneMind Dogs Arenalla on kursseja varten rakennettu treenirata valmiina ja esteitä ei saa siirtää. Tällöin esteiden ja myös putkien paikat on merkitty nurmeen teipillä. Jos putki siirtyy treeniesi aikana, korjaathan sen takaisin merkitylle paikalle.

 

Kujapujottelu ja sen siirtäminen

Galican kujapujottelussa saa siirrettyä joka toista keppiä pujottelun jalustassa olevaa uraa pitkin ja siten säädettyä kujan leveyttä. Kun haluat säätää kujan leveyttä, pyöritä keppiä vastapäivään löysätäksesi kepin alaosassa olevan ruuvin. Tämän jälkeen siirrä keppi haluaamasi kohtaan uralla ja kiristä paikalleen pyörittämällä keppiä myötäpäivään.

Galican kujapujottelu

Kujapujottelu muodostuu kolmesta osasta, jotka on kiinnitetty toisiinsa kepin alaosassa olevalla ruuvilla. Kujapujottelua EI SAA SIIRTÄÄ RAAHAAMALLA, vaan osat on irrotettava toisistaan ja kannettava yksi kerrallaan, jotta kiinnitysruuvit säilyvät ehjinä ja suorina. Tai vaihtoehtoisesti kujapujottelua voi siirtää VAROVASTI kantamalla 2-3 henkilön voimin siten, että kiinnitysruuvit eivät pääse vääntymään.

Kujakeppien osien kiinnitys

 

Pujotteluohjureiden korkeussäätö

Kun säädät ohjureiden korkeutta, löysää kepin ympärillä olevaa lenkkiä hieman ja sitten siirrä ohjuri haluamaasi korkeuteen. Näin ohjuri liikkuu vaivattomasti ja kepissä olevat teippaukset säilyvät ehjinä.

 

Muurin korkeudet ja käsittely

OneMind Dogs Arenalla on kaksi Galicanin pehmeää muuria, joiden korkeutta saa säädeltyä jopa 5 cm välein. Molempiin muureihin kuuluu kaksi 20 cm osaa, yksi 10 cm osa ja 10 cm irralliset harjaosat (4 kpl). Lisäksi käytössä on yksi 5 cm lisäosa. Näitä osia yhdistelemällä on mahdollista saada kaikki korkeudet väliltä 15-60 cm.

Mitat muurin korkeuden säätöä varten.

Muurin osien päällä EI SAA istua tai seistä eikä niitä saa taivutella, jotta ne säilyvät ehjinä ja säilyttävät muotonsa. ÄLÄ ANNA koirasi leikkiä muurin osilla tai purra niitä.

 

OneMind Dogs Arenan säännöt

Nämä säännöt koskevat OneMind Dogs Arenan (myöhemmin ’halli’) vuokraajia sekä kausikorttilaisia.

Hallissa on käytettävissä agilityesteet ja toko-hyppyeste.

Jos maksua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, niin myyjällä on oikeus poistaa kulkuoikeus.

Asiakas vastaa siitä, ettei hänen kulkuoikeudellaan tule halliin ulkopuolisia ja että hallia käytetään vain sovittuina ajankohtina. Väärinkäyttötapauksissa myyjällä on oikeus poistaa kulkuoikeus välittömästi eikä jo suoritettuja maksuja palauteta asiakkaalle takaisin.

Asiakas sitoutuu noudattamaan seuraavia sääntöjä:

 1. Vuokraajilla on oikeus käyttää hallia ainoastaan ennalta sovittuina ajankohtina.
 2. Kausikorttilaisilla on oikeus käyttää hallia aina, kun kentän varauskalenteriin ei ole merkitty varauksia. Varaustilanne on tarkistettavissa Active Dog:n nettisivuilta www.activedog.fi. Varaukset näkyvät kalenterissa viimeistään yhtä (1) päivää aikaisemmin.
 3. Jotta jokainen hallin käyttäjä saa rauhassa harjoitella koko oman vuoronsa ajan, niin kentälle ei saa tulla ennen oman vuoron alkamisaikaa.
 4. Jos kentälle tulee samaan aikaan useampia kausikorttilaisia, harjoittelu tapahtuu saapumisjärjestyksessä. Tällaisessa tilanteessa yksi henkilö ei saa pitää koko kenttää varattuna yhtäjaksoisesti 15 min pidempään. Yhdessä voidaan myös sopia, että harjoitellaan yhtäaikaa tai vuorotellen. Kaikkien treenimukavuuden vuoksi suosittelemme, että treenivuoroa pyöritetään kaikkien paikalla olijoiden kesken.
 5. Käsittele esteitä, putken painoja ja koulutusvälineitä varoen. Älä siis esim. heitä/pudota putkenpainoja, jotta niiden saumat eivät ratkea. Putken painoja tulee treenien aikana ja treenien jälkeen korjata siten, että ne ovat molemmilta puolilta tiiviisti kiinni putkessa, jotta putket eivät pääse litistymään painojen takia. Jos jokin este rikkoutuu, on siitä ilmoitettava välittömästi. Älä siirrä mitään esteitä raahaamalla. Jos et saa kantamalla siirrettyä jotain estettä, jätä este silloin siirtämättä. Puomia siirrettäessä se on purettava aina osiin.
 6. Ylimääräiset esteet on säilytettävä siististi hallin reunoilla, tolppien väleissä. Eli ylimääräisiä esteitä tai esteen osia ei saa lojua pitkin kenttää. Jos käytät estenumerokylttejä, ne on kerättävä käytön jälkeen pinoon numerojärjestyksessä. TOKO-hypyt, ruutumerkit ja muut treenitarvikkeet sekä kroppajumppavälineet on palautettava käytön jälkeen takaisin omille paikoilleen. Jos käytät esteillä jotain apuvälineitä (ohjureita, verkkoja, bumppereita, kehikkoa jne.), poista ne treenisi jälkeen.
 7. Jos kentällä on ESTEITÄ EI SAA SIIRTÄÄ -kyltti, se tarkoittaa, että kentälle on rakennettu treenirata valmiiksi kursseja varten ja esteet tulee pitää oikeilla paikoilla. Jos putki siirtyy treeniesi aikana, korjaathan sen takaisin merkitylle paikalle. Jos haluat omaan treeniisi siirtää jotain estettä, varmista että esteen paikka on merkitty nurmeen teipillä ja palauta este takaisin täsmälleen samalle paikalle. Myöskään estenumeroiden paikkaa ei saa muuttaa.
 8. Agilityesteitä ei saa siirtää kentältä toiselle ilman erillistä lupaa.
 9. Väliaitoja ei saa siirtää eikä kenttäjakoa muuttaa ilman lupaa. Kulje mieluiten väliaidoissa valmiiksi olevista kulkuaukoista ja vältä aitojen turhaa siirtelyä. Jos haluat siirtää aitaa mennäksesi kentälle tai pois kentältä, siirrä aita myös takaisin paikalleen.
 10. Toisella kentällä saattaa olla ohjattu koulutus menossa, joten huolehdithan, ettei koirasi haukkuminen estä kurssilaisia kuulemasta kouluttajan kommentteja. Ts. koirien on oltava omaa vuoroa odottaessa hiljaa.
 11. Juoksuiset nartut voivat harjoitella housut jalassa.
 12. Hallissa olevan tekonurmimaton takia koirien ei saa antaa tehdä tarpeitaan halliin. Koirat siis ulkoilutetaan hyvin ennen halliin tuloa ja tarvittaessa harjoitusten aikana. Jos vahinko kuitenkin tapahtuu, niin veloitamme 20 euron sakkomaksun ja lisäksi koiran omistaja on vastuussa jälkien siivoamisesta. Hallilta löytyy siivousvälineet. Noudata siivouksesta annettuja ohjeita! Sakkomaksua varten ilmoita vahingosta meille sähköpostilla info@activedog.fi tai täytä tarvikeostolappu ja jätä se myyntihyllyn vieressä olevaan postilaatikkoon.
 13. Hallissa koirien vesikuppeja ei saa tuoda nurmelle. Lähtiessäsi treeneistä kerää omat kupit/pullot, lelut ym. treenitarvikkeet mukaasi.
 14. Koirien ei saa antaa tehdä tarpeitaan tai merkkailla hallin pihalle, seiniin tai oven pieliin, eikä missään nimessä naapureiden tonteille/piha-alueille.
 15. Muista kerätä koirasi jätökset teiden ja polkujen varsilta. Samassa rakennuksessa on myös muuta toimintaa, joten pidäthän omalta osaltasi huolen ympäristön siisteydestä, jotta naapurisopu säilyy. Hallin pihalta löytyy roska-astia kakkapusseille.
 16. Jos olet viimeinen poislähtijä, muista sammuttaa valot ja huolehtia, että ulko-ovi menee lukkoon. Sulje myös hallin ja eteisen väliovi.